Estetska stomatologija

Estetska stomatologija

Zubi su vam zdravi ali nije vam do osmeha? Lep osmeh i samopouzdanje koje ono donosi, mogu biti velika prednost u poslovnom i privatnom životu. Savremena estetska stomatologija pruža razne mogućnosti – cirkon krunice, fasete, izbeljivanje zuba. U ordinaciji “Mikroskop” sve to obavljamo brzo, bezbolno i povoljno. Naš posao je i zamena starih amalgamskih ispuna (sive plombe) novim, kompozitnim ispunima (bele plombe). Ne popravljate samo plombe, već i svoje zdravlje.

Želite lep, prirodan, širok osmeh? Do željenog osmeha u tri koraka: cirkonijum krunice, metalokeramičke krunice i fasete

1. Zakažite prvi pregled

U toku pregleda analiziraćemo vaše postojeće stanje i uzeti u obzir vaše želje. Fotografisaćemo vaš osmeh. Predložićemo vam najbolju terapiju i napraviti ponudu. Izrada ponude je besplatna. Priprema zuba, uzimanje otisaka traje od 60-120 minuta. Do sledećeg susreta sa stomatologom čekaćete 5-6 dana.

2. Proba

Do sledeće posete proći će još 2 – 3 dana.

3. Provera

Provera gotovih krunica i trajno fiksiranje traje od 30-60 minuta.

Da li je izrada krunica skupa?

U cenu izrade krunica uključeno je: priprema zuba, uzimanje otisaka, izrada i cementiranje krunica. Svaki pacijent ima drugačiji problem i želje pa je i optimalno rešenje za svakog pacijenta različito. Zakažite pregled pa ćemo vam uz predlog terapije napraviti i tačnu finansijsku ponudu, potpuno besplatno.

Hoće li moj novi osmeh izgledati prirodno?

Da, ako govorimo o cirkonijumu. Vaši zubi će izgledati potpuno prirodno, jer cirkonijum svojom bojom i prozirnošću imitira gleđ prirodnog zuba. Ako govorimo o keramici, 16 nijanse VITA ključa mogu dovesti do željenog efekta. Ovi materijali su čvršči od prirodnog zuba, te su stoga izuzetno izdržljivi i trajni. Ne tamne i ne menjaju boju, jer im je površna glatka poput stakla.

Kako ću izgledati dok krunice ne budu gotove?

Po potrebi, u periodu od nekoliko dana dok se prema otiscima ne izrade krunice, pacijentu se mogu postaviti privremene krunice. Privremene krunice funkcionalno i estetski potpuno zadovoljavaju sve potrebe. Cena privremenih krunica se posebno uračunava.

Da li cementiranje krunica boli?

Brušenje zuba, uzimanje otiska, i cementiranje se vrši pod lokalnom anestezijom, stoga je postupak potpuno bezbolan.

Koji se estetski nedostaci mogu ispraviti krunicama?

Praktično svi estetski nedostaci se mogu ispravit: tamni zubi, promenjene boje. Razmaci među zubima, nedostak zuba.

Da li je cementiranje krunica štetno?

Nije. Cementi novije generacije kao i oni sa dugom tradicijom, nisu štetni po vaše zdravlje.

Rezultat. . . prelepi zubi za koje niko neće moći da kaže da nisu vaši

Beljenje zuba

Kafa, čaj, crno vino ili pušenje ostavilo je traga na vašim zubima?

Promene boje često zahvaćaju i pojedinačne zube i to najčešće one mrtve (bez živca) koji su zbog uznapredovalog karijesa bili podvrgnuti endodonskoj terapiji, odnosno lečenju korenskog kanala ili su doživeli neku povredu. Mi možemo da oživimo “mrtav” zub kroz samo nekoliko poseta. Možda promena boje vaših zuba ima veze sa detinjstvom. Zašto biste zbog upotrebe antibiotika, žutice u prvim danima po rođenju, porfirije, ceo život bili osuđeni da skrivate svoj osmeh. Stomatološka ordinacija Mikroskop pruža mogućnost da vaš osmeh ponovo zablista. Zajedno ćemo odlučiti koji od savremenih materijala i metoda izbeljivanja najviše odgovaraju. Ordinacijsko izbeljivanje zuba, ili kombinacija ordinacijskog i kućnog izbeljivanja zuba. 

Estetski ispuni - bele plombe

Bele plombe ili stručno rečeno kompozit, je savremeni materijal koji je u potpunosti izbacio tamni amalgam (sive plombe). Osim bele boje i visoko estetskog izgleda, kompozit ima niz svojstava koja ga čine superiornijim u odnosu na amalgam. Bolja mehanička svojstva, bolje rubno zatvaranje, te manja potreba za brušenjem zuba. Osim toga, istraživanja su dokazala toksičnost amalgamskih ispuna, odnosno njegovih komponenti (živa, bakar, srebro), koje metaboličkim putem ulaze u vaše telo. Toksičnost amalgama povezuje se sa neurološkim i gastrointestinalnim smetnjama. Amalgamske plombe posebno su štetne za trudnice, jer je dokazano da se živa taloži u jetri i bubrezima fetusa, a može biti preneta i dojenjem.

Sačuvajte svoje zdravlje i ulepšajte osmeh - postojeće amalgamske plombe zamenite kompozitom.

Zatvori