Estetika lica

Estetika lica

Estetika lica, popunjavanje bora hijaluronskim filerima

Osećate se znatno mlađim od odraza koji vidite u ogledalu?

Proces starenja zavisi od brojnih činioca na koje, poput genetske predispozicije, uglavnom ne možemo uticati. To ne znači da se moramo pomiriti sa umornim izgledom lica koji ne odražava ono kako se stvarno osećamo. Danas su nam na raspolaganju brzi i pouzdani tretmani hijaluronskim filerima kojima možemo znatno podmladiti lice ili ga estetski preoblikovati.

Hijaluronska kiselina je sastavni deo kože, a njen nedostatak dovodi do formiranja bora i nezadovoljavajuće estetike lica. Količina hijaluronske kiseline koja se prirodno nalazi u koži, s godinama se smanjuje. Međutim, moguće ju je nadoknaditi tretmanom hijaluronskim filerima. 

Šta možemo postići tretmanom hijaluronskim filerima?

Kako možemo da vam pomognemo? U našoj ordinaciji možete vratiti svežinu i mladalački izgled kože, povećati punoću usana, preoblikovati konture lica ili pak “izbrisati” godine uz trenutne vidljive rezultate. Hijaluronskim filerom najčešće se popunjavaju već formirane bore. Treba naglasiti da se primena proširila i na vrlo mlade osobe, od 25 godina pa naviše, kao prevencija nastanka bora. 

Najčešće područja na kojima se aplikuje hijaluronska kiselina su nazolabijalne brazde (od korena nosa do usana), glabelarne linije (između obrva), bore oko usta i očiju, ali se može koristiti i za druga područja.

Šta su hijaluronski dermalni fileri?

Hijaluronski dermalni fileri su poslednjih deset godina postali zlatni standard kada je riječ o popunjavanju bora lica i njegovoj revitalizaciji. Nekoliko je razloga velikog porasta popularnosti filera. Pre svega to je njihova kompatibilnost i biološka razgradnja u koži, jednostavnost primene i brzina zahvata te neposredno vidljivi rezultati. Takođe, primena hijaluronskog filera ni na koji način ne remeti mimiku i izgled lica.

Hijaluronski filer je kristalno čisti gel koji se injektira u samu kožu (u nekim slučajevima i tik ispod kože) u vrlo malim količinama kako bi obnovio njenu punoću i strukturu. Sastavom je vrlo sličan hijaluronskoj kiselini koja se nalazi u ljudskom telu. Nije životinjskog porekla, što znači da je rizik od alergijskih ili hipersenzitivnih reakcija minimalan.

Koliko je trajan učinak tretmana?

Tretman hijaluronskim filerima u pravilu je trajan od 6-12 meseci, ali sa samo još jednim tretmanom učinak proizvoda produžava se čak do narednih 18 meseci. Za produženje učinka tretmana usana potrebno je napraviti sledeći tretman unutar šest meseci.

Ima li tretman nuspojava?

Nakon tretmana hijaluronskim dermalnim filerima moguća je pojava crvenila, podliva, otoka ili osetljivosti na mestu ubrizgavanja filera. Crvenilo nestaje obično nakon nekoliko sati, dok otok najčešće nestaje za nekoliko dana.

Nakon tretmana preporučuje se izbegavanje izlaganja suncu, odlazak u saunu i solarijum te pritiskanje dela lica koje je tretirano.

Kolika je cena tretmana?

Koristimo Restylan filere, jednog od najpoznatijih proizvođača filera na svetu, a ukupna cena tretmana zavisi od količine utrošenog filera. Tačnu procenu dajemo nakon pregleda u našoj ordinaciji.